top of page
WhatsApp Image 2021-09-18 at 22_edited.jpg

Soulful pregnancy
          

 

Retreats

V E E L  M E E R  D A N  
Z W A N G E R S C H A P S Y O G A 

Lieve leeuwin, kom... ontsnap even aan alle hectiek en waan je wekelijks even op een heuse retreat... 
 

 

Er zijn inmiddels twee, druk bezochte en succesvolle edities van de Soulful Pregnancy retreats afgerond.

De 8 -weekse cursus krijgt nu een nieuw jasje... En wel in de vorm van een 2 -daags weekend retreat!  Het beloofd een weldadig programma te worden.

Dompel je een weekend lang onder in een wereld van zwangerschapsyoga, lekkere hapjes, warme gezelligheid. Laat je inspireren door informatie aangereikt door verschillende deskundigen over zwangerschap, bevalling en kraamtijd op een prachtige locatie. 

Dit twee daags evenement wordt verzorgd door Gytha Brooks in samenwerking met verschillende gastsprekers. Krachten zijn gebundeld om de meest complete & exclusieve zwangerschapsbeleving voor jou samen te stellen. Volledig met het doel jou maximaal te empoweren tijdens misschien wel de meest bijzondere transitiefase van je leven. 

 

You, divine woman, it's all in you 
it's your time to shine!

 

  

WhatsApp Image 2021-10-01 at 16.09_edited.jpg

sound on

contactformulier

Wat kun je verwachten

Dit is geen doorsnee ‘zwangerschapscursus’. We gaan het bij Soulful Pregnancy helemaal anders aanpakken… 

Soulful pregnancy retreats is een exclusieve belevening,… waaraan je minimaal acht keer deel neemt zodat jij tijdens je zwangerschap, in die periode, iedere week weer een fijn feestje hebt om naar uit te kijken. 

De druk bezochte tweede editie is afgerond in maart. Wat was het genieten! Helemaal gemotiveerd na al de positieve feedback van de deelneemsters gaan we 10 april weer van start. 

De wekelijkse retreats duren 2 uur. Waarvan een deel yogales/beweging. In het andere deel wordt een thema besproken gebonden aan zwangerschap, bevalling of kraamtijd. In sfeervolle setting onder het genot van lekker eten en drinken. 


Er zullen verschillende gastsprekers aanwezig zijn die komen demonstreren, vertellen en inspireren vanuit hun eigen vakgebied. 

 

Kom ontspannen en genieten van een weldadig programma:

 • Voorbereiding op zwangerschap, bevalling en kraamtijd met verschillende deskundigen: 

  • Nadia Ajoeb van Happy healthy postpartum. 

  • Cecar therapeut, Rhode Kranenburg

  • Ademcoach en geboorteconsulente, Gytha Brooks

 • Zwangerschapsyoga door Gytha Brooks (aan de start van iedere retreat, ervaring is niet nodig.)

 • Healing concert door Loes Swinkels

 • Soundhealing door Pleuni van Hulten

 • Ayurvedische lekkernijen en warme gezelligheid


We creëren samen een veilige en liefdevolle space waar jij ultiem kan ontspannen tijdens je zwangerschap, waar je wordt empowered waarna je stralend de deur weer uitgaat. 

Beweging 

Door de yoga oefeningen worden bekkenbodem klachten voorkomen en verlicht, de juiste spieren worden versterkt of juist losser gemaakt. Al snel worden aannames zoals ‘yoga is te zweverig’ en ‘ik ben daar niet lenig genoeg voor’ overboord gegooid en krijg je plezier in de routines doordat je merkbaar resultaat boekt. Ervaring is absoluut niet nodig. Het is een zachte maar effectieve vorm van yoga, veilig voor zwangeren. Wanneer je interesse voor yoga gewekt is, zul je er blijvend kracht en ontspanning uit kunnen halen.

 

 

Kennis

Geen week is hetzelfde. Telkens komt er ook een ander stuk theorie aan bod dat we met oefeningen meteen in de praktijk gaan brengen. Zoals: Hoe ga je om met pijn tijdens de bevalling? Wat zijn weeën?  Hoe kun je de ontsluiting positief beïnvloeden? Welke houdingen zijn bevorderlijk voor het openen van het bekken? Verwacht geen saaie diavoorstelling. Laat je verrassen, we hebben het namelijk interactief voor jullie gemaakt!

Ontspanning 

Ontspannen kun je leren! 'Ontspanning' staat iedere week weer centraal. Je leert beter herkennen waar je grenzen liggen en je leert op wat voor verschillende manieren je kunt ontspannen.

Na 8 bijeenkomsten heb jij je de ademhalingsoefeningen, geïnspireerd uit hypnobirthing, eigen gemaakt. Dit heeft allemaal positieve gevolgen op het verloop van je zwangerschap, de bevalling en je herstel.

Wanneer starten met jouw reeks van 8  retreats 

Een gunstig moment om te starten is vanaf week 12 tot week 32 van de zwangerschap. Je kunt altijd meedoen, ook al heb je al een eerdere zwangerschap achter de rug. Het is een nieuwe beleving en elke keer weer geschikt als voorbereiding. Deelname is geschikt of je nu in het ziekenhuis of thuis gaat bevallen. 


De retreats zullen voortaan plaats vinden op zondagmorgen. 

Instromen kan weer vanaf  10  April ! 

Locatie: Bijgebouw PUUR verloskundig centrum Veldhoven.
Dorpstraat 120 Veldhoven.

Let op: Vanwege de corona maatregels worden de groepen kleiner gehouden. 

De retreats worden georganiseerd in het bijgebouw van de drukbezochte verloskundige praktijk PUUR in veldhoven (10 minuten reistijd vanaf centrum Eindhoven). Naar verwachting zullen de groepen net als bij de vorige edities dan ook snel volgeboekt zijn.

 

 


 

contact

Soulful Pregnancy
Retreats
 

 

 

Nieuwe groep start binnenkort!

Vanaf 10 april -29 juni wekelijks op zondag
ENG 09:00 - 11:15