WhatsApp Image 2021-09-18 at 22_edited.jpg

Soulful pregnancy
         Evening  Retreats 

Click here for english >

V E E L  M E E R  D A N  
Z W A N G E R S C H A P S Y O G A 

Lieve leeuwin, kom... ontsnap even aan alle hectiek en waan je wekelijks even op een heuse retreat... 

Dompel je onder in een wereld van zwangerschapsyoga, lekkere hapjes, warme gezelligheid. Laat je inspireren door informatie aangereikt door verschillende deskundigen over zwangerschap, bevalling en kraamtijd op een prachtige locatie. 

Daarna slaap je gewoon in je eigen comfortabele bed. 

Dit doorlopende concept wordt verzorgd door Gytha Brooks in samenwerking met verschillende gastsprekers. Krachten zijn gebundeld om de meest complete & exclusieve zwangerschapsbeleving voor jou samen te stellen. Volledig met het doel jou maximaal te empoweren tijdens misschien wel de meest bijzondere transitiefase van je leven. 

 

You, divine woman, it's all in you 
it's your time to shine!
 

  

WhatsApp Image 2021-10-01 at 16.09_edited.jpg

Wat kun je verwachten

Dit wordt geen normale ‘zwangerschapscursus’. We gaan het bij Soulful Pregnancy helemaal anders aanpakken… 

Soulful pregnancy evening retreats is een exclusieve belevening,… verdeeld over 2 maanden zodat jij tijdens je zwangerschap, in die periode, iedere week weer een fijn feestje hebt om naar uit te kijken. 

14 oktober gaan de avond-retreats van start. Er is wekelijks zowel een Nederlandse als Engelstalige bijeenkomst. 

De wekelijkse bijeenkomsten duren 1,5 uur tot 2 uur. Waarvan een deel yogales/beweging. In het andere deel wordt een thema besproken gebonden aan zwangerschap, bevalling of kraamtijd. In sfeervolle setting onder het genot van een hapje en een drankje. 


Er zullen verschillende gastsprekers aanwezig zijn die komen demonstreren, vertellen en inspireren vanuit hun eigen vakgebied. 

 

Kom ontspannen en genieten van een weldadig programma:

 • Voorbereiding op zwangerschap, bevalling en kraamtijd met verschillende deskundigen: 

  • Doula + postpartum behandelaar, Sarah den Hollander

  • Bekkenfysiotherapeut, Inger van den Berg

  • Ademcoach en geboorteconsulente, Gytha Brooks

 • Zwangerschapsyoga door Gytha Brooks (aan de start van iedere retreat) 

 • Healing concert door Loes Swinkels

 • Soundhealing door Pleuni van Hulten

 • Ayurvedische lekkernijen en warme gezelligheid


We creëren samen een veilige en liefdevolle space waar jij ultiem kan ontspannen tijdens je zwangerschap, waar je wordt empowered waarna je stralend de deur weer uitgaat. 

Beweging 

Door de yoga oefeningen worden bekkenbodem klachten voorkomen en verlicht, de juiste spieren worden versterkt of juist losser gemaakt. Al snel worden aannames zoals ‘yoga is te zweverig’ en ‘ik ben daar niet lenig genoeg voor’ overboord gegooid en krijg je plezier in de routines doordat je merkbaar resultaat boekt. Ervaring is absoluut niet nodig. Het is een zachte maar effectieve vorm van yoga, veilig voor zwangeren. Wanneer je interesse voor yoga gewekt is, zul je er blijvend kracht en ontspanning uit kunnen halen.

 

 

Kennis

Geen week is hetzelfde. Telkens komt er ook een ander stuk theorie aan bod dat we met oefeningen meteen in de praktijk gaan brengen. Zoals: Hoe ga je om met pijn tijdens de bevalling? Wat zijn weeën?  Hoe kun je de ontsluiting positief beïnvloeden? Welke houdingen zijn bevorderlijk voor het openen van het bekken? Verwacht geen saaie diavoorstelling. Laat je verrassen, we hebben het namelijk interactief voor jullie gemaakt!

Ontspanning 

Ontspannen kun je leren! 'Ontspanning' staat iedere week weer centraal. Je leert beter herkennen waar je grenzen liggen en je leert op wat voor verschillende manieren je kunt ontspannen.

Na 8 avond retreats heb jij je de ademhalingsoefeningen, geïnspireerd uit hypnobirthing, eigen gemaakt. Dit heeft allemaal positieve gevolgen op het verloop van je zwangerschap, de bevalling en je herstel.

Wanneer starten met jouw reeks van 8 avond-retreats 

Een gunstig moment om te starten is vanaf week 12 tot week 32 van de zwangerschap. Je kunt altijd meedoen, ook al heb je al een eerdere zwangerschap achter de rug. Het is een nieuwe beleving en elke keer weer geschikt als voorbereiding. Deelname is geschikt of je nu in het ziekenhuis of thuis gaat bevallen. 


De retreats zullen plaats gaan vinden op donderdagavond. Verdere informatie volgt op 7 oktober tijdens de try-out.

Locatie: PUUR verloskundig centrum Veldhoven.
Dorpstraat 120 Veldhoven.

Let op: Vanwege de corona maatregels worden de groepen kleiner gehouden. 

De retreats worden georganiseerd in het bijgebouw van de drukbezochte verloskundige praktijk PUUR in veldhoven (10 minuten reistijd vanaf centrum Eindhoven). Naar verwachting zullen de avonden dan ook snel volgeboekt zijn.

 

 


 

Praktische informatie

Dit is een doorlopend concept met retreats op donderdagavond, speciaal voor zwangeren.

Iedere week is er zowel een Nederlandse als een Engelstalige retreat. 

Start datum eerste avond-retreat: 14 oktober 

Tijden: NL 18:30 uur,  ENG 20:00 uur.  

De avond-retreats duren 1,5 tot 2 uur. Aan de hand van het programma variëren de tijden per week. Definitieve tijden ontvang je na inschrijving. 

Locatie: Bijgebouw verloskundige praktijk Puur in Veldhoven

Dorpstraat 120 Veldhoven 

Gratis en voldoende parkeergelegenheid. 

Deelname geldt voor: 

Met jouw ticket krijg je toegang voor een reeks van 8 achtereenvolgende avond-retreats op donderdag.

 

Speciale pilot prijs bij aankoop van jouw golden ticket in de maand oktober: 

Ticket voor reeks van 8 avond-retreats In het vervolg € 475
Nu tijdelijk voor € 275,-

*Gespreid betalen in overleg mogelijk, informeer hierover op de contactpagina van de website. 

* Zwangerschapsyoga of cursussen worden mogelijk vergoed door jouw zorgverzekering. 

Start met het volgen van jouw 8 avond-retreats tussen week 12 en 32 van je zwangerschap. 

4.png

Aanmelden Proefles
 

 

We vinden het fijn om te starten met een groep deelneemsters die benieuwd is naar en open staat voor dit unieke en nieuwe concept. Daarom mag je je aanmelden voor een proefles om eerst sfeer te komen proeven voordat je jouw ticket voor een reeks van 8 evening retreats koopt. 

Graag op tijd afmelden voor jouw deelname als je onverhoopt niet kan. Dan kunnen we iemand anders blij maken met jouw plekje en voorkomen we een lege mat.  

Lestijden
NL 18:30 - 20:00

ENG 20:00 - 21:30
Locatie: Dorpstraat 120 Veldhoven

Deelname proefles: 10 euro 

Schrijf je hier hier in voor jouw kennismakingsavond. 

Bedankt voor je aanmelding!

 

Afgelopen 4 jaar heeft Gytha, zelf ook mama, met veel plezier zwangerschapsyoga lessen in en rondom Eindhoven verzorgd. Daarnaast heeft zij, na het volgen van de opleiding tot zwangerschapscoach, al tientallen stellen begeleid met haar eendaagse privé cursus: 'Bevallen vanuit ontspanning'. Op deze manier zijn veel mama's voorbereid op een bevalling waar ze met een positief en bekrachtigd gevoel op terug kunnen kijken. Tijdens de Soulful Pregnancy retreats wordt de ervaring van de groepsyogalessen gecombineerd met de kennis van de privé cursus. Een mooie afwisseling van kennis, beweging en ontspanning, verdeeld over 8 retreats waarin je de oefeningen en ademhalingen eigen kan maken, want: Oefening 'baart' kunst!

 

" Een Soulful Pregnacy staat voor mij voor; verstillen, aandacht, sisterhood door vrouwelijke energie, verbinding, ZIJN en Vieren!

Dit heb ik op een unieke wijze voor jouw weten te creëren. Iedere retreat zal voelen als een cadeau aan jezelf en misschien zelfs als een klein feestje. Waarna je de deur ontspannen, versterkt en verlicht weer uitgaat. Deze speciale avonden zijn een ode aan jou! Want de transitie die je doormaakt naar moederschap is zo wonderbaarlijk. Ik kijk er ontzettend naar uit om je in deze bijzondere fase te mogen gaan begeleiden.''

Gytha Brooks 
-Gediplomeerd Yoga instructrice, (zwangerschaps)masseuse, zwangerschapscoach, ademcoach & mama

WhatsApp Image 2021-09-21 at 11.31_edited.jpg